KLANKSCHAALMASSAGE

Klank en muziek hebben altijd effect op ons. Afhankelijk van wat we horen kunnen we blij, rustig, opgewonden, gejaagd, geïrriteerd etc. worden tal van emoties ervaren. Hoe harmonischer de klanken hoe meer positieve gevoelens ons dat brengt. Klankschalen staan erom bekend dat ze rust en balans brengen en ze worden al eeuwenlang daarvoor gebruikt.

Bij een massage wordt een schaal op het lichaam geplaatst zodat niet alleen de klanken doordringen, maar ook de trilling van de schaal. Dit dringt diep door en zorgt voor doorstroming van de energie zodat blokkades opgeruimd worden en soms zelfs ook fysieke klachten. Het brengt je dichterbij jezelf en geeft ontspanning.

De Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft ontdekt dat waterkristallen symmetrischer worden van vorm als het water wordt blootgesteld aan harmonische klanken, woorden en zelfs gedachten. Scheldwoorden of hardrockmuziek daarentegen maken de kristallen onregelmatig.

Voeg daaraan toe dat we weten dat het menselijk lichaam voor 65-90% uit water bestaat. Als je dan het onderstaande filmpje bekijkt en dit in gedachten houdt kun je je voorstellen wat er gebeurt tijdens een klankschaalmassage:

Als je een klankschaalmassage ondergaat is het belangrijk verwachtingen los te laten. Onderga het en kijk wat het je brengt.